קציצות ברוטב חצילים
השבוע קיבלתי משלוח של חצילים מחבר שמגדל אותם, קטיף ראשוני בוא מהר תיקח הוא אומר.
הנעתי את הרכב וקיבלתי כמות כזו של חצילים שהפעילה את גלגלי המוח לחפש מתכונים.
תוך כדי נסיעה הביתה זה הכה בי.......קציצות בשר ברוטב חצילים שאמא שלי הייתה מכינה לי בילדות.
משום מה מתכון זה נשכח ממני ולא הכנתי אותו מאז שנכנסתי לשחק במטבח.
טלפון לאמא לשאול על המתכון, ושלל זיכרונות ילדות מציפים אותי.
המתכון הזה היה מככב בימים שבהם מחיר החציל היה שפוי והרוטב היה דורש לחם וכך היו מכינים פעם מנה שתשביע.
נכנסתי למטבח ולאט לאט התחלתי לשחזר ולהכין והתוצאה מדהימה.
מכיוון שבכל פעם לומדים משהו חדש כך קרה גם הפעם: מתברר שחציל לא אוהב מלח ועדיף לבש בלי מלח ולהוסיף אותו לאחר שהתבשיל מונח בצלחת. הבנתם נכון שיצא לי מעט מלוח אבל הטעם משגע.
שנתחיל?
אין תמונה כי כל העסק לא מצטלם יפה לכן יש תמונה של חציל מטוגן שהפך למנת סביח.
מצרכים:
4 חצילים לצלייה בתנור ולמי שיש מנגל זה עדיף.
ציר מבשר ובמידה שאין אבקת מרק בשר איכותי.
5 שיני שום כתוש
לקציצות בשר:
רבע קילו בשר טחון
בצל מגורר סחוט מנוזלים
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח........זוכרים שעל הצלחת מוסיפים?
שתי כפיות פפריקה מתוקה
חצי צרור כוסברה
ביצה אחת
לעבודה:
לאחר שהחצילים צלויים פותחים ומוציאים את "הבשר" שלהם ושמים במסננת להגיר נוזלים.
לאחר מכן קוצצים אותם כמה שיותר דק.
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות נותנים לעסק לנוח שעה במקרר.
לאחר מכן יוצרים עיגולים קטנים ומטגנים מעט את הקציצות.
מוציאים לנייר סופג.
בסיר במעט שמן מטגנים את השום ולאחר דקה מוסיפים את החצילים ומערבבים.
לאחר שתי דקות מוסיפים שתי כוסות של ציר בשר, מערבבים ומוסיפים תבלינים.
בזהירות מכינים את הקציצות לסיר ומטביעים אותם לתוך הרוטב.
מורידים את עוצמת הלהבה ומבשלים למשך חצי שעה.
זהו כל הסיפור וכל מה שנשאר לשים ליד חלה של שבת, או לחם שחור של פעם.
הנעתי את הרכב וקיבלתי כמות כזו של חצילים שהפעילה את גלגלי המוח לחפש מתכונים.
תוך כדי נסיעה הביתה זה הכה בי.......קציצות בשר ברוטב חצילים שאמא שלי הייתה מכינה לי בילדות.
משום מה מתכון זה נשכח ממני ולא הכנתי אותו מאז שנכנסתי לשחק במטבח.
טלפון לאמא לשאול על המתכון, ושלל זיכרונות ילדות מציפים אותי.
המתכון הזה היה מככב בימים שבהם מחיר החציל היה שפוי והרוטב היה דורש לחם וכך היו מכינים פעם מנה שתשביע.
נכנסתי למטבח ולאט לאט התחלתי לשחזר ולהכין והתוצאה מדהימה.
מכיוון שבכל פעם לומדים משהו חדש כך קרה גם הפעם: מתברר שחציל לא אוהב מלח ועדיף לבש בלי מלח ולהוסיף אותו לאחר שהתבשיל מונח בצלחת. הבנתם נכון שיצא לי מעט מלוח אבל הטעם משגע.
שנתחיל?
אין תמונה כי כל העסק לא מצטלם יפה לכן יש תמונה של חציל מטוגן שהפך למנת סביח.
מצרכים:
4 חצילים לצלייה בתנור ולמי שיש מנגל זה עדיף.
ציר מבשר ובמידה שאין אבקת מרק בשר איכותי.
5 שיני שום כתוש
לקציצות בשר:
רבע קילו בשר טחון
בצל מגורר סחוט מנוזלים
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח........זוכרים שעל הצלחת מוסיפים?
שתי כפיות פפריקה מתוקה
חצי צרור כוסברה
ביצה אחת
לעבודה:
לאחר שהחצילים צלויים פותחים ומוציאים את "הבשר" שלהם ושמים במסננת להגיר נוזלים.
לאחר מכן קוצצים אותם כמה שיותר דק.
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות נותנים לעסק לנוח שעה במקרר.
לאחר מכן יוצרים עיגולים קטנים ומטגנים מעט את הקציצות.
מוציאים לנייר סופג.
בסיר במעט שמן מטגנים את השום ולאחר דקה מוסיפים את החצילים ומערבבים.
לאחר שתי דקות מוסיפים שתי כוסות של ציר בשר, מערבבים ומוסיפים תבלינים.
בזהירות מכינים את הקציצות לסיר ומטביעים אותם לתוך הרוטב.
מורידים את עוצמת הלהבה ומבשלים למשך חצי שעה.
זהו כל הסיפור וכל מה שנשאר לשים ליד חלה של שבת, או לחם שחור של פעם.
פצצצצצה של מתכון, מגרה להפליא, קלי קלות וכתוב רהוט ומשכנע. תענוג אתה יעקב, הלוחש לסירים
השבמחק