יום שלישי, 11 בפברואר 2014

מסעדת קרדו

הייתי די מסוקרן בשבוע שעבר כשהוזמנתי למסעדת קרדו שנמצאת המלון לגאסי בירושלים.
מסעדה שנמצאת במזרח ירושלים? להגיע לבית מלון שם? מה עושים?
יאללה אמרתי ליקירה שלי.....נוסעים. כשהגענו למקום מתברר שמה שמפריד בין המלון שנמצא במזרח העיר לבין מערב העיר בסך הכל......אי תנועה. זה היה הגבול בזמנו.

את פנינו קיבל מנהל מזון ומשקאות של המלון בחיוך גדול והתחיל לתת לנו הסבר על המלון ועל המסעדה.
בואו תהנו מהנוף אמר. סקירה קצרה והנוף והאוויר עוצר נשימה. דבר אחד בטוח: ביום הנוף הרבה יותר יפה.
הסתכלנו ימינה ושמאלה בעודנו שותים יין אדום שהגיע מסיציליה שבעל היקב הוא חבר של הבעלים, וסביב השולחנות יש תיירים רבים, תושבי מזרח ירושלים, ולא מעט ישראלים. דו קיום אמיתי.


המטבח במסעדה הוא מטבח פתוח.....רואים את השף ואת עוזריו עובדים.


לאחר עיון בתפריט נתנו לערף החביב לבחור לנו את המנות......ויצאנו לדרך.


למנה ראשונה קיבלנו צלחת עמוסה בכל טוב של המטבח הערבי. סיגרים ופסטלים שמכינים במקום, חומוס ירושלמי מעולה, חציל קלוי על האש שעליו יש טחינה ירוקה, וסלט טבולה לבנוני הכי טוב שאכלתי עד היום.


כמנת ביניים קיבלנו לטעום שרימפס בשמן זית ושום, וקלמארי ברוטב עירית שום ואיולי. מעולה.



לאחר מכן ביקשתי לדגום מנה של פסטה עם צדפות לבנות. מרגישים טעם של פסטה טרייה שנעשית במקום.
מנה מצוינת.



מנה נוספת הייתה של צדפות בציפוי של ירקות שהוכנסו לטאבון שיש במקום.

לקחנו אוויר ועברנו לעיקריות.......



לא ויתרתי ולקחתי מנה של צלעות בציפוי פריך. אין לתאר כמה שזה היה טוב. יקירתי שלא אוכלת צלעות כבש בדרך כלל טעמה והתלהבה.

הגברת לקחה מנה של דג פרידה. הדג היה עסיסי ופריך, אך לטעמה היה חסר משהו במנה זו. לא שזה היה רע אבל הציפייה בעקבות המנות הקודמות היו גבוהות יותר



מסקנה: למרות שבכל יום המסעדה מקבלת דגים טריים יש לדעתי צורך בשיפור המנה של הדג. מעבר לכך שאר המנות היו טובות מאוד ומרגישים  שיש שם שף שמשלב באומנות רבה בין מזרח ומערב.



לקינוח לקחנו קפוצ'ינו טירמיסו שהיה סיומת מופלאה לארוחה זו.

מסעדת קרדו שבמלון לגאסי: רחוב פיקוד המרכז 4 ירושלים.


3 תגובות:

  1. בהחלט נהניתי מהקריאה בפוסט ומהביקור במסעדה.
    הנה חוות הדעת שלי: http://wp.me/p2WVBD-ev

    השבמחק