יום שלישי, 4 בפברואר 2014

מסעדת meat&wine

מסעדת meat&wine היא חלק מרשת עולמית שבסיסה נמצא בדרום אפריקה. פנים המסעדה משדר רוגע ואלגנטיות.
המסעדה מתמחה בבשרים שמיושנים במקום והאיכות היא ללא פשרות. המסעדה קיימת למעלה משמונה שנים וזה אומר הכל על המסעדה. המסעדה היא כשרה ולמרות מגבלת הכשרות הם מצליחים להוציא מנות ברמה מאוד גבוהה.
סביב השולחנות ישבו דתיים חרדים שמוצאים במקום אווירה טובה ומקום מפגש לעסקים ולאוכל טוב וכשר.


לחם הבית עם מטבלים. עשויים בצורה מדויקת. איזה כייף לשמוע את הרעש של הלחם כשחותכים אותו.


קרפצ'יו פילה בקר עם קוויאר חומץ בלסאמי. מנה שלא צריך להתאמץ יותר מידי בשביל לאכול אותה. נתחים דקים. למרות שהייתי מוותר על הבצל הסגול המנה הייתה ברמה מעולה.


פטריות שמפיניון ברוטב טריאקי. דיוק במנות אמרתי?


פטה כבד שצלוי בשומן אווז - בכל מסעדה כשרה בדרך כלל שתי מנות נמצאות במבחן: פטה כבד, וקינוחים.
השף הצליח להוציא את המיטב במגבלת הכשרות. היה ויכוח סביב השולחן לגבי המנה וטענתי בפניהם שחייבים לבחון מנה זו מול מסעדות כשרות אחרות. בין כל המסעדות הכשרות שאכלתי זו אחת הטובות.


קבבוני סלמון: מכל מנות הפתיחה לדעתי זו המנה הכי חלשה. אבל סלחתי מכיוון שזו מסעדה שמתחמה בבשרים.
מעט יבש לטעמי. אני אוהב את הסלמון הרבה יותר עסיסי.


זה השף ניר רונן שמנצח על המטבח במקום. איש צעיר עם עתיד גדול. שאפו על העבודה הקשה.

לקחנו אויר שתינו עוד לגימה של יין טוב ועברנו לעיקריות......


שלושת המוסקטרים......הרביעי מצלם.



המבורגר מנתח משובח. ארקדי מקהילת ההמבורגר התעקש לקבל מנה כמו שמגישים על מנת לעמוד על טיבו של ההמבורגר. חילקנו לארבע.....עשוי מדיום בלחמניה שסופגת טעמים. הצ'יפס קריספי. מסקנה סופית: מכובד ביותר.
נכנס לאחד המקומות הגבוהים בדרוג ההמבורגרים מבחינתי. זה מקום לגילוי נאות שהייתי אורח של המקום.


נתח של ספריבס שישב בתנור שש שעות. מגיע עם רוטב סודי של המקום. הבשר נשר מהעצם.
צריך לאכול על מנת להבין כמה זה טעים.....דממה בשולחן כי יש עוד מנת בשר ליד.


אנטריקוט מיושן......דרגת צלייה מדיום. עדיין יש דממה סביב השולחן.....


את הארוחה ליוו שלושה יינות: הראשון היה מרלו של יקב גבעות. היה צריך לקרר אותו מעט יותר.
היין השני היה: קברנה סוביניון של בזלת הגולן. ללא ספק עליית מדרגה. מי שעה את היין חשב על בשר.....


ולקינוח קיבלנו יין לבן אייסד של יקב גת שומרון. פעם ראשונה שאני נהנה כך מיין קינוח. מומלץ ביותר.

לסיכום: למרות שהמסעדה לא זולה (הכשרות מעלה את המחיר) זו מסעדת בשרים מעולה שיש בה דגש על חומרי גלם מעולים. כשסיפרתי שאני הולך למסעדה אמרו לי שאני הולך להנות.....לא ידעתי עד כמה.

ותודה לאייל גוטמן על התמונות הנפלאות.

כתובת: שנקר 16 הרצליה פיתוח.


4 תגובות: