בניצה בולגרית
בכל בית בולגרי ידוע ששבת בבוקר בלי בורקס זו לא שבת. יש המון מתכונים לבורקס כזה או אחר ששייך לכל מיני עדות וכל אחד מציג בגאווה את הבורקס שלו.
בשנים האחרונות כולם עוברים לבצק פילו. היתרון שלו שהוא ללא מרגרינה, ולכן הוא הרבה יותר בריא.
גם לבצק זה יש מספר שיטות. יש כאלו שמגלגלים לשבלול אחד אחד. יש אפשרות להכניס מספר שבלולים לתבנית עגולה ואז מקבלים שבלול אחד גדול. אני באופן אישי אוהב להכין את זה בתבנית ואז מקבלים ריבועים של בניצה.
המילוי: פה השמיים הם הגבול.....יש ששמים רק בולגרית ויש כאלו שמוסיפים לזה כל מיני דברים נוספים כמו: גבינת קשקבל, חציל קלוי על האש, תרד.....
הדבר היחיד שכמעט ולא משתנה: אוכלים את זה עם ביצה קשה ויוגורט.
מצרכים:
חבילה של בצק פילו. (בלילה מוציאים מהמקפיא למקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר)
100 גרם חמאה נוזלית
קופסה של גבינה בולגרים
30 גרם קשקבל מגורד
ביצה אחת
כוס חלב
לעבודה:
מפרידים על השל בצק ומורחים אותו בעזרת מברשת בחמאה.
עוד דף מעליו וכך חוזרים על הפעולה 4 פעמים.
מפוררים ומפזרים את הגבינה הבולגרית ואת הקשקבל.
שמים מעל דף של פילו ומורחים בחמאה, כך עושים עד שיש לנו כיסוי של 4 דפי פילו.
חותכים בסכין חדה לריבועים
מערבבים את הביצה ומוסיפים לכוס החלב. שופכים את הכל על הבניצה ומקפידים שכל החריצים יהיו מלאים בנוזלים.
מכניסים לתנור חם 180 מעלות למשך חצי שעה.....יש לבדוק מידי פעם.
כאשר הגענו לצבע זהוב מוציאים ונותנים לזה לנוח 5 דקות.
3 חתיכות בצלחת ביחד עם ביצה וגביע יוגורט......בתיאבון.
בשנים האחרונות כולם עוברים לבצק פילו. היתרון שלו שהוא ללא מרגרינה, ולכן הוא הרבה יותר בריא.
גם לבצק זה יש מספר שיטות. יש כאלו שמגלגלים לשבלול אחד אחד. יש אפשרות להכניס מספר שבלולים לתבנית עגולה ואז מקבלים שבלול אחד גדול. אני באופן אישי אוהב להכין את זה בתבנית ואז מקבלים ריבועים של בניצה.
המילוי: פה השמיים הם הגבול.....יש ששמים רק בולגרית ויש כאלו שמוסיפים לזה כל מיני דברים נוספים כמו: גבינת קשקבל, חציל קלוי על האש, תרד.....
הדבר היחיד שכמעט ולא משתנה: אוכלים את זה עם ביצה קשה ויוגורט.
מצרכים:
חבילה של בצק פילו. (בלילה מוציאים מהמקפיא למקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר)
100 גרם חמאה נוזלית
קופסה של גבינה בולגרים
30 גרם קשקבל מגורד
ביצה אחת
כוס חלב
לעבודה:
מפרידים על השל בצק ומורחים אותו בעזרת מברשת בחמאה.
עוד דף מעליו וכך חוזרים על הפעולה 4 פעמים.
מפוררים ומפזרים את הגבינה הבולגרית ואת הקשקבל.
שמים מעל דף של פילו ומורחים בחמאה, כך עושים עד שיש לנו כיסוי של 4 דפי פילו.
חותכים בסכין חדה לריבועים
מערבבים את הביצה ומוסיפים לכוס החלב. שופכים את הכל על הבניצה ומקפידים שכל החריצים יהיו מלאים בנוזלים.
מכניסים לתנור חם 180 מעלות למשך חצי שעה.....יש לבדוק מידי פעם.
כאשר הגענו לצבע זהוב מוציאים ונותנים לזה לנוח 5 דקות.
3 חתיכות בצלחת ביחד עם ביצה וגביע יוגורט......בתיאבון.
ואי ואי ואי קובי אפשר לחסל תבנית שלמה
השבמחקבקלות אפשר לחסל תבנית.
מחקמתכון קל. הולך להסות בשבוע הבא.
השבמחקנראה מעולה. האם אפשר להשתמש בספריי שמן במקום בחמאה על עלי הפילו ?
השבמחקנראה מעולה. האם אפשר לרסס תרסיס שמן על עלי הפילו במקום למרוח חמאה ?
השבמחקבהחלט אפשר להשתמש בתרסיס שמן. אבל על כל הדף.
השבמחק