יום שבת, 25 בפברואר 2017

מרק עגבניות

כן החורף עדיין לא נגמר ואיתו החשק למרק חם. לאחר התייעצות קלה מה נגיש ביום שישי בארוחת ערב שבת הגברת העלתה את האפשרות שאני יכין מרק עגבניות, שהרבה זמן לא הכנתי. יאללה בואי נלך על זה, ההכנה קלה ביותר והטעם משובח.

מצרכים : 10 עגבניות שקולפו מהקליפה ונחתכו גס
כף שמן
בצל אחד קצוץ גס
3 כפות אבקת מרק
קופסה גדולה של רסק עגבניות
5 שיני שום
כפית ג'נג'יר. אני השתמשתי בקפוא של דורות.
שני ענפי סלרי חתוכים
חצי צרור כוסברה
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כוס יין אדום

להכנה:
מטגנים בסיר את הבצל ולאחר שהוא שקוף מוסיפים שיני שום כתושות.
מוסיפים לאחר דקה את העגבניות ולאחר מכן את רסק העגבניות.
מוסיפים מים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים, ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסיר הגיע לרתיחה מורידים את האש ללהבה בינונית ומבשלים כחצי שעה.



בשלב הזה מוזגים יין אדום ונהנים ממנו.

לאחר חצי שעה לערך כשהעגבניות רכות מורידים מהאש ובבלנדר מוט טוחנים עד שיש מרק חלק ללא גושים.

אפשרות הגשה: מעט גבינת פרמזן מגורר ולחם שום ליד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה