יום שישי, 27 בדצמבר 2013

עוף בשומר

מהלך הנקיון לקראת פסח אשתי מצאה מתכון של עוף בשומר ואפונה. שימי אותו בצד ננסה אחרי החג לא? בוודאי לא ניסיתי אותו נעשה אותו ביחד היא אומרת. אז הנה עבר החג הגיע שבת וניסינו את המתכון ביום שישי כארוחת שבת. ואם לא יצא שאלתי? מקסימום נעשה כמה שניצלים מה יכול להיות ענתה באופטימיות כמו תמיד. יאללה אמרתי נעבוד ביחד נראה מה יצא.....
החומרים הדרושים:
שליש כוס שמן
10 פולקה עוף ללא עור.
חבילה של אפונה קפואה.
6 ראשי שומר, חתוכים לרבעים.
כפית כורכום
רבע כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
מלח
כוס ערק עם קרח
בקבוק יין שירז ( אני מאוד אוהב את היין הזה)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמן עם התבלינים..... מוסיפים להם את העוף ומצפים מכל הצדדים.
לתוף סיר רחב שופכים את כל חומרי המישרה ביחד עם העוף ומטגנים מספר דקות.
לאחר מכן מוסיפים את השומר ואת האפונה.
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.  מורידים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים למשך שעה, עד שהרוטב מסמיך.
עד שהתבשיל מוכן לוקחים את הערק ביחד עם סודוקו של יום שישי ומקבלים את השבת בחיוך.
לאחר שהתבשיל מוכן עושים קידוש פותחים את בקבוק היין ונהנים מהטעמים המדהימים.
כתוספת הכנו סיר אורז שעליו שמנו את הרוטב עם האפונה וליד זה את העוף עם השומר.....
מה אומר לכם יצא מעדן.... מי אמר שעושים סדר בבית לפני פסח לא יוצאים דברים טובים?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה