יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

יקב עגור

לפני מספר שבועות הוזמנתי ליפו למקום שנקרא: jaffaערבי יין ג'אז וסודות. המקום נמצא בבית מעוצב להפליא שאותו הקים בחור מוכשר בשם דולב גבעון. במקום מתקיימים ערבי יין של יקבים שונים ובין לבין דולב מגיש מספר מנות המאפיינות את המטבח האיטלקי. האווירה במקום מדהימה ולמשך מספר שעות קיבלתי את ההרגשה שהייתי בחו"ל.

לערב שהוזמנתי דולב הציג את היינות של יקב עגור ואת הבעלים שלו שוקי ישוב.
שוקי זה אחד האנשים היותר מיוחדים שהכרתי עד היום. האיש מדבר עברית צחה ומדהימה ואצלו כל דבר הוא נושא לדיון פילוסופי. שוקי פתח את דברו ואמר שהוא הזמין אותנו לסימפוזיון.....
אז קודם כל נשאלת השאלה מה הוא סימפוזיון? סימפוזיון זהו טקס שתיית היין ביוון הקדומה. (הנה למדנו עוד משהו).
לאחר מכן עברנו לשאלה האם לעשות יין זו אומנות או עבודה קשה? עבודה קשה אמר שוקי ללא עוררין......


וכאן כבר עברנו לדיון מלא סביב נושא זה. וכך כל הערב טעמנו את היינות של שוקי שהם מעולים ובין לבין אכלנו מהמעדנים שדולב הכין והתווכחנו בנושאים כאלו ואחרים.



רוסה- כולם קוראים לו יין רוזה וזה היין הכי טוב מסוגו שטעמתי. היין מורכב מקברנה פרנק,סוביניון,ומורבדר.
לצנן אותו מעט ולהנות.

לים - layam - יין המורכב מ 50% סירה, 50% מורברדר. נמצא 14 חודשים בחבית לפני שנכנס לבקבוקים.
יין בצבע ארגמן יבש. מאוד טעים.

קסם - יין המורכב מ 40% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 25%קברנה פרנק,5% פטי וורדו.
יין מעולה לבשר טעם עשיר ביותר. כמובן מומלץ להגיש צונן מעט.

שמירה מיוחדת - כך שוקי קורא ליין. יש עברית אז למה לא להשתמש בה? שהגויים יגידו: specil reeserv.
היין מורכב מ קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, ופטי וורדו.  היין נשמר בחבית 18 חודשים לפני שנכנס לבקבוק.
לדעתי יין הדגל של המקום. לא סתם היין הזה זכה במספר תחרויות.

כמו ששמתם לב לכל היינות שמות בעברית שחלקם מהתנ"ך. גם הכיתוב מאחורה מלווה בפסוקים מהתנ"ך כי שוקי אומר: את מי באמת מעניין ממה וכמה היין מורכב? העיקר שיהיה יין איכותי.
ביקב יש מרכז מבקרים ואפשר לערוך שם ערבים של טעימת יין.

סיימנו את הערב בקינוח מתוק ונסענו הביתה מחייכים ושמחים.

 קישור לאתר יקב עגור

דולב- יין ג'אז וסודות - 052-3180033

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה