יום שישי, 27 בדצמבר 2013

המעשנת של אבי ברקו

לפני מספר שבועות יצא לי להכיר את אבי ברקו דרך הפייסבוק. אבי החליט לפני כמה שנים לשנות כיוון  ונסע ללמוד באיטליה בישול, ולימודי קולינאריה לאחר שהיה זמן מה מדריך במכללת השף. אבי הוא איש של נתינה והרבה חיוך. אם יש משהו שהוא אוהב במיוחד זה להאכיל אנשים. תנו לאנשים לומר כמה יצא לו טעים ועשיתם לו את היום.
אבי מנחה סדנאות  קיץ בנושא של עישון בשר וצלייתו,וכל מה שקשור לבשר במתחם ששייך לו בהוד השרון.




לפני שנתיים אבי התחיל לשתף פעולה עם יוסוף שיש לו קצביה בג'לג'וליה. השיתוף פעולה הזה הוליד חברות מדהימה שנותנת את ההרגשה שדו קיום זה לא חלום.


לפני שבעה חודשים בערך אבי ברקו הרים רעיון של עשיית נתחי בשר משובחים במעשנת. תוך זמן קצר העבודה הקשה הולידה הצלחה מסחררת. משבוע לשבוע הכמות גודלת ונגמרת הרבה יותר מהר.
אני חייב לציין שבפעם הראשונה שטעמתי פשוט נפעמתי. איזה בשר מדהים.

הנתחים שאבי מעשן הם : שייטל, אנטריקוט, עופות, פיקנייה, ורולדת הודו הידועה כפסטרמה. אבל איפה הפסטרמה מהסופר ואיפה הרולדה המעושנת של אבי..........נתחי הבשר עוברים טיפול אישי של אבי והם יוצאים עסיסיים ביותר.
כמעט כל אחד שטועם מבקש לקחת כמה נתחים לארוחת ערב ליום שישי.


מי שקונה בשר מעושן מקבל רוטב צ'מיצ'ורי מעשה ידיו של אבי.
אני יודע שיש עדיין אנשים שחוששים מאיכות הבשר שנמצאת בקצביות של ג'לג'וליה או טירה אבל חשוב לציין שכל הבשר נמצא תחת פיקוח וטרינרי ושחיטה כשרה למרות שלמקום עצמו אין כשרות.

בכל יום שיש יש הפיננג של בשרים מעבר למה שהקצביה עצמה מציעה.


חשוב מאוד לציין את המחיר הזול של הבשרים שנמכרים במקום.

אנטריקוט אנגוס : 119 ש"ח לקילו.

צלעות טלה : 85 ש"ח לקילו.

בשר מספר 5 : 65 ש"ח לקילו.

קבב בקר : 45 ש"ח לקילו.

כ"כ המקום מכין נקניקיות עבודת בית.

מרגז:40 ש"ח לקילו

צ'וריסוס: 55 ש"ח לקילו.

קצביית אלדייעה : תחנת מנטה חורשים ג'לג'וליה.

03-9397412
03-9396956

בלי מתכון עסיסי אין אפשרות לסיים פוסט זה: 

לוקחים ג'אפטה טרייה מכניסים מספר נתחים של הודו מעושן. מוסיפים עגבנייה ובצל סגול חרדל מעט מיונז.
מועכים את הג'פטה עם כל המרכיבים ונהנים.


2 comments:

  1. יום שישי הקרוב... נלך לבדוק את ההמלמה לבשר טוב בקצביה...

    השבמחק